Twitter børsnotering

Posted by on november 10, 2013 at 9:55 am.

Forstår jeg aktien? Jeg har af og til lidt svært ved, at forstå virksomheder som Facebook og Twitter. Ikke at forstå som, jeg ikke kan se hvordan de fungere og hvad de leverer. Men grundlæggende har de ingen software mæssig værdi, to Indere ville kunne kopiere disse sites på mindre end en måned. Og der har været lige så veludviklede, alternativer før disse, som kunne nogenlunde det samme. Værdien bygger på brugermassen, medlemmerne samt det virale boost de har forstået at skabe. Med andre ord bygger deres popularitet på deres popularitet, ingen ville benytte disse sociale netværk hvis ikke de var så populære (ville du være eks. vis på Facebook, hvis ikke der var andre du kendte her?, se eksempelvis hvor svært det er for Google, at komme ind på samme sociale marked). At nå dette popularitets niveau kræver held, viral strategi, hardcore kernebrugere (niche) og hype.

Så når alt kommer til alt, er brugerne produktet. Brugerne forsvinder, med samme hast som de kom, hvis de skal sælges (de er produktet). Og der kan hurtigt opstå alternativer, til Twitter da de ikke har noget uovertruffet ud over mængden af brugere.

Indtjeningspotentialet. De har lavet en masse opkøb inden for analyse, medie- og reklamebranchen. Men det ændre ikke på, at det er brugerne der skal tjenes på eller igennem. Her er der grænser for hvad folk finder sig i, i dag. Jeg har meget svært ved, at finde gode og overbevisende argumenter for, at der skulle komme nogen stor forretning ud af denne analysevirksomhed og målrettede markedsføring, som er planen for at øge indtægten 121 gange. P/E værdi på 121.56!

I fremtiden er forestillingen, at flere mennesker skulle bruge deres tid på at Twitte. Sjovt nok er det mere tilfældet end undtagelsen, at man støder ind i “døde” twitter-profiler. Det er min overbevisning, at der er begrænsninger på hvor meget mere de reelt kan vokse.

Derudover er der endnu ikke præsteret et overskud, men til gengæld et tab på $130 million de første ni måneder.

Ledelsen er dog talentfuld, troværdig, professionel og sympatisk. Og med de midler som er blevet hentet ind ved børsnoteringen, burde man på den ene eller anden kreative måde kunne komme op med et produkt som kan skabe lidt værdi. Men det er på ingen måde noget der kommer til, at stå i forhold til prisen på nye aktie.

Hvis jeg skulle være køber (langsigtet investor), skulle prisen ned i omegnen af $1,5 og ikke $45 per aktie, som tingene ser ud i dag. Så der går nok nogle år endnu, før end jeg bliver Twitter-ejer.

Leave a Reply