Den store Facebook aktie bliver børs noteret!

Posted by on maj 20, 2012 at 7:25 am.

Så kom dagen endeligt, hvor denne famøse hjemmeside blev børsnoteret, med stor pomp og pragt – mest af alt ligner den jo et community site fra slut halvfemserne. Sidste gang jeg var inde og tjekke op på min FB profil, er ved at være en uge siden, og kun for at sikre mig ikke, at komme til og fremstå ignorant hvis nogen skulle have skrevet en privat besked til mig, uden at jeg fik svaret. For et par år siden lagde jeg et par billeder op og kom en gang imellem med en selviscenesættende update på min væg, underforstået: “Vi har det skide godt”, “Jeg er en rigtig beundringsværdig family man, se mig lige”, “Vi gør det godt”, “Vi har bare styr på det”, “Vi lever simpelthen så afslappende”, “Vi har overskud til vores børn” og lignende bræk. Jeg nåede nok hurtigt til den konklusion, at jeg ikke ville slåes i hardkorn med de mest opdaterende profiler på FB. De fleste har det nok med FB som med tømmermænd – eller også får de det når festen tager lidt af – efterfølgende kan man godt se at man er gået lidt over stregen, ved at lægge hele familie-fotoalbummet, feriebilleder, mobilbilleder, boligbilleder, bilbilleder og diverse selvportrætter op til 500 “venner” (hovedsagligt folk man ikke har set i 10 år eller mere, og måske ikke engang rigtig har været venner med) og komme med en masser personlige statements om, film- og musiksmag og politisk tilhørsforhold mm.

FB er ikke andet end et stykke middelmådigt kodearbejde, som er set bedre på mange andre sociale medier, det eneste aktiv der er i virksomheden er medlemmerne.  FB har nået sit højdepunkt og er allerede på tilbagetog. Ja, medlemsantallet stiger. Og det vil fortsat stige, men kun fordi alle passive, inaktive og døde profiler ikke slettes, desuden laves der masser af kunstige profiler med henblik på markedsføring. FB har gjort meget for at skjule og besværliggøre sletning af profiler, derfor vælger de fleste bare at deaktiverer deres profil. FB ved at deres eneste chance for fortsat succes er stigende medlemstal, og mere aggressiv markedsføring for at få omsætningen til at stige (selvom at de allerede ved at den kommer til at skuffe fælt, i forhold til forventningerne). Markedsføringen bliver en dødsspiral, som den er blevet for alle søgemaskinerne i sin tid, kun Google indså dette og overlevede med stor succes.

Jeg kan med 99 % sikkerhed sige, at FB om 5 år ikke har udviklet sig meget videre end i dag, og er indskrænket til et sted hvor man laver festinvitationer og holder øje med ens folkeskolevenner og intet andet. Denne aktie er med garanti en lang fuser, og kun et sted at tabe penge.

Leave a Reply